Berichtjes uit groep K.

Berichtjes uit groep K.

We zijn als groep ongeveer 6 á 7 weken bezig geweest om de boeken te lezen, die horen bij het project “Leesprikkel”  van de bibliotheek de Nieuwe Kolk. Leuke boeken, getuige de reacties van de kinderen. Daarna kwam de leesjuf  van de bibliotheek weer bij ons terug en konden we met z’n allen stemmen, welk boek volgens ons nummer 1 was geworden. Erg leuk om te doen en zeker weer voor herhaling vatbaar.

We hebben ook een les over brandpreventie gehad van een brandweerjuf. Zij werkt zelf ook bij de brandweer en ze vertelt ons hoe voorzichtig je moet zijn met vuur en wat de eventuele gevolgen kunnen zijn. Ze laat e.e.a. met filmpjes zien. Erg leuk en leerzaam. Tot slot kregen alle leerlingen een gum en puntenslijper in één met het logo van de brandweer erop. Erg leuk. Volgend jaar weer.

Ondertussen hebben we de lessen bij Pro Assen afgesloten (Pro Aktief). Was ook erg leuk om aan mee te doen. Op naar volgend jaar, waarin de kinderen 8 keer Pro Assen zullen gaan bezoeken.

Voor vader- en moederdag hebben de kinderen leuke T-shirts geschilderd met eigen creaties op de T-shirts. Leuke verrassende resultaten.

Ook zijn we naar het Duurzaamheidscentrum in het Asser bos geweest voor een les over allerlei nestkastjesbewoners in het Bos. Deze lesjes werden gegeven door studenten van de PABO. Leuk. Daarna langs de verschillende nestkastjes geweest om te controleren of er eitjes of jonkies in de kastjes zaten. Erg leuk met zowel eitjes als jonkies als lege kastjes, waar de vogeltjes al uitgevlogen waren. We zagen zelfs nog een eekhoorn, die achterna werd gezeten door twee boze kraaien.

We gaan al mooi richting zomervakantie, toch komen er nog enkele leuke dingen aan. Zo gaan we vrijdag 6 juli op schoolreis naar Avonturenpark “Hellendoorn” , erg leuk!!! En op woensdagmiddag 11 juli hebben we nog onze jaarlijkse ruilmiddag.

Tot slot is donderdag 19 juli onze laatste schooldag en wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie toe!!!