Nieuwtjes uit groep K.

Nieuwtjes uit groep K.

De eerste cito-toetsronde zit er alweer een poosje op. Daarna zijn de contactavonden geweest. Bijna alle ouders zijn geweest, allen hartelijk dank voor uw betrokkenheid!! Op naar de volgende toetsronde in mei/juni. Wij doen ons best.

Op dit moment zijn we op vrijdagmiddag bezig met een circuit. De kinderen kunnen in onze groep een “poolhaas” of “sneeuwkonijn” maken door te vouwen, te knippen en te plakken. Erg leuk om te doen en al erg leuke resultaten. Hangen ondertussen bij ons in de klas. In groep L kunnen de kinderen leren gutsen en aldoende kunnen ze hun eigen ontwerp voor een stempel maken, mede o.l.v. juf Dijk. Ook erg leuk!! In groep J volgen de kinderen een sportles in de sporthal o.l.v. meester Koolen. Om de 2 weken wordt er van groep gewisseld binnen unit 5.

Verder zijn we met een aantal kinderen druk bezig geweest om een enorme stapel takken, die we van de gemeente hadden gekregen, binnen het hek van het Meanderbosje te slepen. Maar…..het is gelukt en daarna hebben we samen van een lekker welverdiend kopje thee genoten.

Met topo zijn we ondertussen aangekomen bij de provincie Flevoland. Aan de resultaten is te zien, dat het steeds beter gaat en dat de kinderen echt al goed geleerd hebben, hoe ze moeten leren. Fijn en prima zo!!

Verder hebben we voor aardrijkskunde en geschiedenis de nieuwe methode “Brandaan” aangeschaft. Een hele leuke methode, zowel voor de leerlingen als voor de meesters en juffen. Een methode met veel digitaal begeleidend materiaal. Leuk!!!

Gisteren was er weer een studiedag voor de meesters en de juffen. Die stond in het teken van het bezoeken van een andere basisschool. Ik ben zelf naar de Emmaschool geweest. Erg leuk en leerzaam. ’s Middags hebben we e.e.a. aan elkaar gepresenteerd op school. Leuk!

De jaarlijkse feestavond komt er ook alweer aan, op 25 april. We zijn al druk aan het brainstormen geweest en dat heeft in samenwerking met onze nieuwe stagiaire, juf Samantha, al tot leuke ideeën geleid. Wacht maar af en laat u verrassen!!!

Tot slot: Vandaag, 20 maart, zijn er twee oud-leerkrachten op school geweest en die hebben voorgelezen in de Drentse Taol. Een leuk gesprek in het Drents, een paar gedichten en een verhaal in het Drents. Getuige de reacties van de kinderen, vonden ze het erg leuk. Ze kregen aan het eind van de les het blad “Wiesneus”, waar ze nog een poosje in mochten lezen, kleuren of puzzelen. Ze moeten goed hun best doen, want er zijn leuke prijsjes te winnen!!

Ik wens u allen alvast hele fijne paasdagen!