Film: thema kinderrechten

Op 6 februari zijn de leerlingen van Unit 6 naar het Soroptimist Film Festival voor Kinderen geweest in De Nieuwe Kolk. Daar hebben zij gekeken naar de film ‘Blanka’.

Blanka is een Filipijns meisje dat in de steek is gelaten door haar ouders. Zij wandelt door de straten en bedelt en steelt om te overleven. Op straat leert zij een blinde oude man kennen die zich over haar ontfermt. Het leven op straat is hard.

De gebeurtenissen in de film zijn een goede aanleiding geweest tot een klassengesprek over kinderrechten en leiden tot bewustwording over hoe verschillend kinderen opgroeien in de wereld. Zo hebben kinderen recht op onderwijs, veiligheid, een gezond leven, recht om te spelen. Dat is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Zie ook www.kinderrechten.nl.