Kennismaking blue-bot

Vandaag hebben de kinderen van groep A kennis gemaakt met de Blue-bot. De Blue-Bot is een doorzichtige vloerrobot. Op de Blue-Bot zitten meerdere besturingsknoppen: vooruit, achteruit, 90 graden bocht naar links, 90 graden bocht naar rechts, pauzeren, go en stoppen. Het is een tool om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Ze leren een strategie gebruiken om een probleem op te delen in stapjes om tot een oplossing te komen (en dat is de basis van leren programmeren).

De blue-bot kun je gebruiken als tool om te werken aan je normale leerdoelen. Dat doe je niet door de focus te leggen op het programmeren van de bee-bot zelf, maar door de bee-bot te gebruiken op een mat waarop je een heel divers aantal opdrachten kunt uitvoeren. Zo kun je werken aan taal, rekenen en eigenlijk vrijwel alle andere leerdoelen in het onderwijs.

De kinderen waren ontzettend onder de indruk en in de kring hebben ze vol verbazing gekeken naar wat deze robot allemaal kan. Vandaag was het een les over letterherkenning en hebben we een les gedaan over schatten. Wat een betrokkenheid bij de kinderen, geweldig om te zien.