bezoek van de Asser kinderjury!

Vandaag heeft groep O iemand van de Asser kinderjury op bezoek gehad!

Zij kwam een kijkje nemen bij ons in de klas om te vertellen welke boeken de jury heeft uitgekozen. Daar bleef het echter niet bij. De jury kiest boeken uit waarvan zij denken dat leerlingen die absoluut moeten lezen maar dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat leerlingen die boeken ook echt gaan lezen. Gelukkig had ze een beste stapel boeken bij zich want de leerlingen waren razend enthousiast. Alle leerlingen van groep O maken nu eigenlijk zelf ook deel uit van de jury. Iedereen gaat de komende weken flink aan het lezen want het is aan de leerlingen om de boeken te gaan beoordelen aan de hand van het duimpjes systeem. Elke trotse lezer deelt dan zijn mening over het boek door zijn mening op het formulier te plakken. Een duimpje omhoog voor een goed boek een duimpje omlaag voor een minder goed bevallen boek. De boeken zitten vol spanning en avontuur en het allerliefst, lees je ze allemaal in één keer helemaal uit. Dat kan natuurlijk niet op school maar daar hebben we iets op gevonden! Iedereen mag het boek dat hij aan het lezen is mee naar huis nemen om thuis verder te lezen.

Aan alle lezers,

Heel veel leesplezier gewenst!