Sneeuw!

Muts op, sjaal om en handschoenen aan, want wij gaan een lekkere wandeling maken! En wat hebben we onderweg veel mooie dingen gezien!

Aangezien we bij taal het thema “Onderweg” hebben was dit een mooie combinatie. In dit thema zijn alle taalactiviteiten gekoppeld aan wat de kinderen onderweg kunnen zien en horen. Ze leren nieuwe woorden, ontdekken wat verschillende borden te vertellen hebben, staan stil bij de vorming van straatnamen en luisteren naar geluiden. Ook leren ze welke elementen er in een adres staan. En dit kwam mooi uit. Een paar weken geleden kreeg Keandro een kaart van zijn school. Vandaag hebben we een kaart teruggestuurd.

Binnen dit thema leren de kinderen nieuwe woorden. Deze week zijn we bezig met de volgende woorden:

  • De afslag
  • Linksaf/ rechtsaf
  • De kruising
  • De richting
  • De postcode
  • De woonplaats
  • De omleiding
  • De routebeschrijving
  • De wegwijzer