SBO De Meander komt in actie!

De laatste schoolweek van het jaar staat al jaren in het teken van een projectweek. Tijdens deze week worden er voor alle leerlingen op hun eigen niveau diverse workshops georganiseerd met verschillende onderdelen zodat ieder kind zijn eigen talent kan ontdekken, verbeteren en verdiepen. Niet eerder was de projectweek gekoppeld aan een ‘Goed Doel’. Dit idee is ontstaan vanuit de ouderbetrokkenheidcommissie in samenwerking met de ouderraad.
Waarom koppelen aan een Goed Doel? Kinderen leren deze week niet alleen over hun eigen talenten maar leren ook hoe kan ik (als kind) iets doen voor een ander (de samenleving): burgerschapszin!

Het voorstel is met alle partijen besproken: de ouderraad, ouderbetrokkenheidcommissie, het lerarenteam en de leerlingenraad. Gelukkig was iedereen razend enthousiast! Wat gaat er nu precies gebeuren?
De leerlingenraad heeft serieus nagedacht over welk Goed Doel ze zouden moeten kiezen. Zorgvuldig en in goed overleg is er gekozen voor de Clini Clowns! Wat doen Clini Clowns? De CliniClowns gebruiken verschillende technieken om de zieke kinderen op te vrolijken en te bereiken. Ze gebruiken goocheltrucs, muziek, en vertellen verhalen. Het kind kan zelf steeds kiezen wat het wil doen, een goocheltruc leren, een mime voorstelling zien of gewoon spelen. Door zo’n ontspannen en leuke sfeer te creëren kunnen de clowns de kinderen helpen om om te gaan met al de emoties die ze in hun genezingsproces kunnen tegenkomen: angst, eenzaamheid, en verveling. De Clini Clowns hebben een lespakket, dat speciaal voor de basisscholen is ontwikkeld. Deze is aangevraagd en in alle groepen zullen de kinderen hierover leren.

Welke acties gaan we houden en hoe geven we dit vorm? Met behulp van de ouderraad is deze 1e editie van de Goede Doelen week in eerste instantie klein van opzet. Tijdens deze week zullen er kniepertjes en cupcakes worden gebakken, lege flessen worden ingezameld en er worden kerststukjes gemaakt. Al het geld wat deze week wordt ingezameld gaat naar het goede doel van de Clini Clowns. Het hoogtepunt van de actie zal op de laatste donderdag 21 december zijn.
U (ouder, verzorger, opa of oma, broer of zus, taxichauffeur) bent van harte uitgenodigd om vanaf 13.00 tot 14.10 uur de Winterfair te bezoeken op het schoolplein. Hier kunt u bij de kramen een lekkere kop koffie of thee of een heerlijk warm bekertje warme chocolademelk kopen. In de andere kraam kunt u en tegen een geringe vergoeding de kniepertjes, cupcakes en mooie kerstkunstwerken kopen. Allemaal ten behoeve van het goede doel: De Clini Clowns! Dit geheel in stijl zoals u van de Meander gewend bent. Muziek op de achtergrond, een vuurkorf om bij samen te komen en elkaar te ontmoeten. We zien u graag op donderdag 21 december!
De ouderraad, de ouderbetrokkenheidcommissie en de leerlingenraad