Een wespennest in de groep :)

Afgelopen week werden we verrast door een bezoekje van meneer Van Iwaarden, van ‘Aa de Hondsrug’ ongedierte bestrijding. In een huis in Vries had hij een oud wespennest verwijderd en kwam er in groep M iets over vertellen. Gelukkig was het een oud wespennest en was er geen wesp meer te bekennen. Dat gaf ons de gelegenheid om het nest van dichtbij te bestuderen. Wonderlijk hoe wespen hun nest bouwen! Na een tijdje kwam er nog een mooie tor en een lieveheersbeestje uit het nest gekropen, waarschijnlijk wakker geworden in het warme lokaal. Ook hebben er muizen in het oude wespennest gewoond, er lagen nog muizenkeutels in.

De groep was erg nieuwsgierig en heeft veel vragen kunnen stellen aan meneer Van Iwaarden. Niet alleen over het nest, maar ook over zijn werk. Het was een interessant bezoek. Na een aflevering van Nieuws uit de Natuur over wespen, hebben we het afgesloten. Het nest mochten we houden en is inmiddels ook in een aantal andere groepen geweest.

Meneer Van Iwaarden, nogmaals hartelijk dank. Leuk dat u aan ons heeft gedacht!