Leuk uitje van groep K


Leuk uitje van groep N.

We zijn vanmorgen met alle leerlingen van groep N naar het Drents Archief geweest. We werden door 2 medewerkers ontvangen. In een soort collegezaal kregen we uitleg over de Middel Eeuwen en een filmpje te zien en we weten nu allemaal waarom Maria in Campis in Assen zo’n belangrijke naam is. Ook kennen we nu het oudste stukje van Assen, namelijk de oude kloostermuur. Na het filmpje mochten alle kinderen met een I-Phone een wandeling door het centrum van Assen maken. Onderweg konden ze met de I-Phone steeds allerlei vragen beantwoorden én foto’s maken, o.a. van de oude kloostermuur, het oudste stukje van Assen. Na een klein uurtje waren we weer terug in het Drents Archief, waar we de I-phones jammer genoeg weer moesten inleveren en hebben we afscheid genomen van beide medewerkers, uiteraard na hen allebei hartelijk bedankt te hebben voor deze zeer leerzame ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar!! Natuurlijk worden de ouders, die gereden hebben met hun auto hartelijk bedankt!